Ingyenes SSL tanúsítvány

A MediaCenter Támogató Dokumentumok wikiből


A MediaCenter díjmentes lehetőséget nyújt biztonságos webkapcsolat aktiválására a cég tárhelyein üzemelő domain nevekhez. A díjmentes szolgáltatás csak ékezet nélküli fődomainre (valami.hu) és a www aldomainre (www.valami.hu) állítható be.


A szolgáltatás aktiválásához:
- jelentkezzen be az Ügyfélkapu felületére, majd kattintson az SSL, https:// beállítás menüpontra,
- a Kulcs létrehozása mező alatt válassza ki a domain nevet,
- olvassa át a feltételeket és az elfogadáshoz pipálja be a jelölőmezőt,
- kattintson a Létrehoz gombra.


A szolgáltatás jellemzői:

Az aktiválást követően az SSL kulcs 5 percen belül elkészül, ami a kapcsolat kialakításához szükséges. Egyszerre 1 db kulcs aktiválható, újabb kulcs 5 perc elteltével hozható létre. Ha a létrehozott kulcsot törölni szeretné (pl. téves aktiválás miatt) a lenti táblázat utolsó sorában kattintson a Törlés feliratra. 90 napon belül legfeljebb 5 alkalommal állítható ki certifikáció ugyanarra a domain névre, ellenkező esetben a certifikáció kiállítása az adott domain névre 7 napig szünetel. A legenerált kulcsok 90 napig érvényesek, melyek automatikus megújításáról rendszerünk gondoskodik.

A kulcs létrehozásakor a biztonságos webkapcsolat automatikusan beállításra kerül, de előfordulhat, hogy a weboldal admin felületén vagy annak kódjában a programozónak további módosításokat szükséges elvégeznie annak érdekében, hogy a biztonságos kapcsolat a böngészőben megjelenjen (lakat szimbólum). Ilyen módosítás jellemzően a http:// kezdetű linkek átállítása https:// kezdetű linkekre az oldal programkódjában.

A szolgáltatás hátterét az Internet Security Research Group díjmentes alapszolgáltatása biztosítja. Amennyiben az alapszolgáltató feltételei megváltoznak, cégünk fenntartja a jogot az ingyenes szolgáltatás visszavonására. Cégünk nem vállal felelősséget az ingyenes SSL-lel kapcsolatos bárminemű hibáért.


A szolgáltatás ideiglenes kikapcsolása:

A biztonságos webkapcsolat kikapcsolásához kattintson az Ügyfélkapu felületén a bal oldali menüsorban a Web aldomain beállítás feliratra, keresse meg az SSL-es aldomainek alatt a törölni kívánt bejegyzést, majd a sor végén kattintson a Törlésre.


A szolgáltatás törlése:

Amennyiben a szolgáltatásra a továbbiakban nincs szükség, az Ügyfélkapu felületén, a SSL, https:// beállítás menüpontban elérhető áttekintő táblázatában kattintson a törölni kívánt domain név sorában a Törlés feliratra.


RapidSSL

Cégünknél az ingyenes szolgáltatás mellett továbbra is vásárolható marad a RapidSSL által kiállított certifikáció. Ennek előnyei:
- kiállítható ékezetes domain névre is,
- garantált a két éves használati lehetőség (a díjmentesre nincs garancia, bármikor megszűnhet),
- a kiállító hírneve, a látogatóknak megbízhatóbbnak tűnhet egy GeoTrust termék, mint egy ingyenes),
- elérhető (magasabb díjon) ún. wildcard vagy kiterjesztett hitelesítésű, validált SSL, amivel a böngészőben kék/zöld csík jelenik meg a címsorban, kiírva a megrendelő szervezet nevét.